My Iklan

Monday, 9 July 2012

MASUK DAPOR

Habis masak aku kuar belakang jap. Aku nampak macam ada burung dok berlegarlegar kat situh. Aku dengar suara ustad di surau Annur tengah menyanyi Hindustan.Wah ustad ni pandai pulak menyanyi. Lama tu adalah 2 minit. Macam ShahRukhan lah pulak. Tu nampak burung terkukur! Aruah bapak aku dulu memang kaki burung. Suka jerat burung ni. Teringat aku kat aruah bapak...

Aku ni tak lah rajin  mana tapi kalau dah rajin macam macam adanya (huhuhu). Dulu masa duk umah ngan housemate aku harihari aku buat cake. Tak suka makan pun tapi semua aku bawak gi Opis. Cuma nak rasa feel buat sesuatu tu. Ni dah duduk umah akak aku, jarang2 aku nak buat xtvt semua tu. Tapi aku suka buat karipap. Kalau angpa makan mesti rasa debombP!! Nanti aku buat thread khas karipap erk. Sure korangs tak nak makan karipap luar selain karipap dilabangi, huahahha! Syok sendiri pulak.Orga, ang tanya shidah Ramli karipap bangi tu. Sure ang ngan wifey ang meruntun nak lagi (heheheh).

Bajet nak masak ikan masak kicap. Dah lama tak rasa lauk kicap ni. Masa aruah mak aku ada dulu selalu sangat masak kicap. Air tangan mak aku memang lah sedap. Mak korang pun mesti sama kan. Urang tua dulu dulu kalau memasak harus boleh dibagi award. Likatnya tu boleh terjuih lidah. Sedap mbangget. Ni hari ahad punya citer ler. Ikan dah ku bersihkan. Bahan-bahan dah ku siapkan. Tapi last minute tukar plan pulak. Teringin nak makan tomyum. Boleh ghitew? 
Main campak campak je. Nasi dah tenggek. Akak aku & Co waktu hari ghini mesti makan luar tak pun ada majlis kenduri mesti dah kenyang. So nampak gaya aku makan sorang le. 

6 comments:

  1. dila, ang ada jual karipap ker dekat bangi?kalau betul sedap, mau jugak aku pi cari nanti, kekeke..2nd pic ko rasa macam burung merbok, yang 1st pic tu aku hilang ingatan la pulak..

    ReplyDelete
  2. Bukan jual le ini Homemade marri...
    hahahha hang satu ari duk USS dah ilang ingatan
    agak duk dua ariiii ilang teruih wahahahaha (skema)
    tapi USS photog ang superB ORGA!!!!

    ReplyDelete
  3. dod try la masak lauk jepun.

    Sushi ke..

    ReplyDelete
  4. karipap made in bangi yg kak dila buat mmg malatop..... cuba la cuba la

    ReplyDelete
  5. yeke homemade?perghh...mesti sedap giler nih.tengoklah tu, shidah pun macam tak puas jer makan. hehe...

    macam mana nak cuba shidah, orang yang cakap terer buat tu tak bagi pun :)

    ReplyDelete
  6. orga ko tunggu time aku buat nanti aku PM ang....kena amik paneh2 baru COIIII (wakakakakka)

    ReplyDelete