My Iklan

Monday, 30 July 2012

PURI PUJANGGA

Kali ni Iftar di Puri Pujangga bersama Shidah Ramli. Booking seawal hari jumaat lepas. Harga Buffet ramadhan ni Rm45 nett. Boleh check kat sini. Memandangkan hari Sabtu dah penuh maka dapat pada hari Ahadnya. Pukul 6.30 ptg Shidah dah sampai pintu pagar. Maka kami pun teruslah pergi kesana. Sampainya urang tak pun ramai.

Aku sampai je kat sini urang x berapa ramai lagi. Aku ajak shidah jom lah kita shoot food yang ada kat situh tuh. Si Shidah ni macam malu malu lak. Aku pun malu jugek tapi aku gigih bangun ajak Shidah sebelum urang ramai ni. Gigih kita urang shoot sana sini (hehehe). Makanan sedap sedap almaklum Puasa. Mata pantang tengok kekdahnya.

Harga yang memuaskan. Macam macam menu ada kat sini. Larat tak larat je hah. Selalu aku cari ayer je. Bergelas gelas aku minum semalam. Nak tersadai dibuatnya. kena pulak ayer teh bUnga makanya bermunga munga tekak ni, fresh sih!  Suasana kat sini semalam banyak suara budak2 erk. Apa taknya sebelah meja aku tu dekat ngan round table ada sepuluh kanak2 ria. Ada yang baru 1st time berpuasa, lentuk je ku tengok. Si adik lak tunjuk tunjuk makanan, mahu tak harunya urang tu (hehehe) lawak sungguh karenah depa ni.
Ice cream ni punya lah koreh. Ku ceduk ceduh kereh jugek. Ada adik tu dok ceduk2 terpelanting tray tu kebawah nu. tapi aksesori kalor sangat menarik. Nak ambik gambor jer benornyer.

9 comments:

  1. tengok...tak ajak pun :)

    dekat ukm ek...macam best jer tengok menu tu. ala shidah pun,malu-malu kucing pulak yer...

    ReplyDelete
  2. hahaha ang tak tahu ke Shidah ni memang pemalu
    lau ang suka makan mmg berbaloi lah ORga
    memang kesyiok sangat. Kambeng bakor ade tapi kita urg ni x mkn kambeng. rugi lah no

    ReplyDelete
  3. kih kih kih.... ala Orga kucing yg malu mmg sorok ekor dia bukan sorok kepala.... intai2 dulu dilabangiWorld.... mmg world class

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Dila cayang

    sihat ke??Lama kak Nur tk dengar khabar dari Dila..tu la lama pula
    tk nampak Dila update blog...ish abis blog lama macam mana tu??
    Dila masih aktif tk kat fp??

    Selamat menjlnkan ibadah puasa buat Dila...kak Nur pun windu sgt
    ngan Dila dn Aca...tu tengok kat header gambar Aca..semakin cantik
    dia..dh beli baju raya belum??Hehehe...ok Dila take care..jgn lupa
    akak ya!!Gambar cantik aah...hehe.

    ReplyDelete
  5. wsalam kak nur
    blog lama x aktif
    semua akan masuk kat sini nanti kak
    salam sayang dari ACA jugak na

    ReplyDelete
  6. cantiknya gambar! seronok boleh merasa pelbagai hidangan buffet kan. dah 4 tahun x rasa. hihi.. selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  7. Slmt berpuasa Dilla.menarik deko restoren itu....dan kalau masakan sedap buat pelanggan yg masuk rasa nak duduk lama2kan .

    ReplyDelete
  8. dod takde nasik ke?
    smua ada nasik je takde

    ReplyDelete
  9. dep, nasi ada tapi x dan nak shoot
    sebab aku terus melantak....hahhahaa

    ReplyDelete